|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Libratus
|
: 6 lip 2016, o 12:17 |
|
|
Polskie Szkoły Internetowe Libratus to innowacyjny projekt edukacyjny pomagający dzieciom Polaków przebywających za granicą w utrzymaniu kontaktu z Ojczyzną. Edukacja opiera się na idei tzw. nauczania domowego. Cały proces nauczania wspierany jest przez multimedialne materiały udostępniane na Internetowej Platformie Edukacyjnej. W ramach projektu nawiązujemy także współpracę ze Szkołami Sobotnimi, a pracujący w nich nauczyciele udzielają wsparcia rodzicom w edukacji dzieci. Równie ważnym elementem nauki są Webinaria, czyli odbywające się na żywo cotygodniowe spotkania on-line z polskimi nauczycielami.
Każdy rok nauki kończy się egzaminem klasyfikacyjnym. Po jego zdaniu, uczeń otrzymuje państwowe świadectwo. Projekt ciągle się rozwija i każdego roku zwiększa się liczba krajów i miast, w których przeprowadzane są egzaminy. Nauka w ramach projektu jest zupełnie bezpłatna a jedynymi warunkami skorzystania z edukacji jest posiadanie polskiego obywatelstwa przez przynajmniej jednego z rodziców.
Więcej informacji można znaleźć na stronie www.libratus.edu.pl oraz na naszym profilem na Facebooku: www.facebook.com/PSI.Libratus.
|
|
|
Na górę |
|
|
Asystent |
Tytuł: Może tu jest to, czego szukasz:
Napisane: dziś |
Asystent forum
11:30 am
|
Góra |
|
|
elemelek
|
: 4 wrz 2018, o 10:13 |
|
|
|
Na górę |
|
|
tuk tuk
|
: 4 wrz 2018, o 10:16 |
|
|
Dla mnie ważne, żeby moje dziecko mogło uczyć się w języku polskim i miało kontakt z naszą kulturą, językiem. Też uważam, że nauczanie online jest świetną sprawą. Interesowałam się edukacją w szkole https://polonijka.edu.pl/ . Zajęcia odbywają się w grupach 2-3 osobowych, za pomomcą platformy dostępnej dla dziecka w dowolnym czasie i miejscu. Dziecko może mieć kontakt z nauczycielami poprzez video, ma dostęp do wszystkich materiałów edukacyjnych (nie trzeba kupować książek), zdaje egzaminy. Co Wy sądzicie o takich metodach nauczania domowego?
|
|
Na górę |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|